A Katlan Tóni étteremmel közösen úgy döntöttünk, hogy egy különleges sörvacsora keretein belül kis ízelítőt adunk mindabból, amiben hiszünk. A gondosan válogatott alapanyagokban, a szakmai felkészülésben, a minőségben, az ízek harmóniájában és természetesen az evés-ivás örömében.
Az ételeket a Katlan Tóni konyhafőnökkel közösen álmodtuk meg. Akii az ételeket is elkészítette nekünk, Décsi Botond.
RECEPTJEINK
Tépett kacsacomb pirított knédligombóccal
Kacsacombunkat lesózzuk, és befűszerezzük kakukkfűvel, majoránnával, tört borssal, ráöntünk egy FÓTI Winternacht sört és egy
Teriyaki marhaburger
A darált marhahúsunkat finomra vágott fehér hagymával, reszelt gyömbérrel, frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel és teriyaki
Barnasörös csokoládé torta
Megsütjük a torta alapját: habosra keverjük a vajat (250gr) barna cukorral (200gr), hozzáadjuk az olvasztott
Sörös – cheddar leves
Kevés vajon hagymát pirítunk, melybe egy kevéske fokhagymát és finomra őrölt cayenne paprikát is kipirítunk.
Érlelt bélszínszeletek pirított zsenge zöldségekkel és sörös demi glace mártással
Bélszínünket frissen őrölt borssal finoman bedörzsöljük, egy extra-szűz olívával kikent zsírpapírba csomagoljuk és egy pár
Olmützi kvargli
Ezt a pirítósra kenhető sajtkrémet az illatos cseh Olmützi Kvargli sajt ihlette.Pálpusztai, brie és maasdamer
Malaccsászár paradicsomos lencseraguval és szalonnás puliszkával
A malaccsászárt 10% sóoldatban 1 órát pihentetjük. Készítünk egy pácot FÓTI Kéményseprő sörrel, őrölt köménymaggal,