Olmützi kvargli
//php pintsandcrafts_edge_get_module_template_part('templates/parts/post-info/author', 'blog', '', $part_params); ?>
DÉCSI BOTOND - KATALAN TÓNI KONYHAFŐNÖKE
Hozzávalók
- Pálpusztai sajt
- Brie sajt
- Maasdamer sajt
- Tejföl
- Lila hagyma
- Petrezselyemzöld
- Só
- Bors
- Paradicsom
- Sörretek
- Kenyér
FÓTI Keserűméz sör
ELKÉSZÍTÉSE
Ezt a pirítósra kenhető sajtkrémet az illatos cseh Olmützi Kvargli sajt ihlette.
Pálpusztai, brie és maasdamer sajtokból készül, arányai a fogyasztók ízlésén múlik, de 4 főre készítve 50 gramm pálpusztainál nem ildomos többet beletenni. A sajtokat ledaráljuk, FÓTI Keserűméz sörrel és tejföllel fellazítjuk, majd sóval,frissen darált borssal, petrezselyemzölddel és finomra vágott lila hagymával alaposan összekeverjük. Tudom, hogy a Keserűméz sört inkább mindenki meginná, de ebben az esetben ne spóroljunk vele. Megfogja hálálni, és mivel egy éjszakát pihentetni kell következő napon bonthatunk hozzá még egyet. 🙂 Pirítósra kenve kínáljuk, sok lila hagymával, sörretekkel vagy paradicsommal.