Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad?
Image Alt

Fóti Kézműves Sörfőzde

Olmützi kvargli

DÉCSI BOTOND - KATALAN TÓNI KONYHAFŐNÖKE
Hozzávalók
  • Pálpusztai sajt
  • Brie sajt
  • Maasdamer sajt
  • Tejföl
  • Lila hagyma
  • Petrezselyemzöld
  • Bors
  • Paradicsom
  • Sörretek
  • Kenyér

FÓTI Keserűméz sör

ELKÉSZÍTÉSE
Ezt a pirítósra kenhető sajtkrémet az illatos cseh Olmützi Kvargli sajt ihlette.

Pálpusztai, brie és maasdamer sajtokból készül, arányai a fogyasztók ízlésén múlik, de 4 főre készítve 50 gramm pálpusztainál nem ildomos többet beletenni. A sajtokat ledaráljuk, FÓTI Keserűméz sörrel és tejföllel fellazítjuk, majd sóval,frissen darált borssal, petrezselyemzölddel és finomra vágott lila hagymával alaposan összekeverjük. Tudom, hogy a Keserűméz sört inkább mindenki meginná, de ebben az esetben ne spóroljunk vele. Megfogja hálálni, és mivel egy éjszakát pihentetni kell következő napon bonthatunk hozzá még egyet. 🙂 Pirítósra kenve kínáljuk, sok lila hagymával, sörretekkel vagy paradicsommal.