Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad?
Image Alt
BREWERY BLOG

Fóti Kézműves Sörfőzde

Malaccsászár paradicsomos lencseraguval és szalonnás puliszkával

DÉCSI BOTOND - KATALAN TÓNI KONYHAFŐNÖKE
Hozzávalók
  • Malaccsászár
  • Őrölt köménymag
  • Bors
  • Fűszerpaprika
  • Fokhagymával
  • Olaj
  • Lencse
  • Hagyma
  • Fokhagyma
  • Babérlevél
  • Újhagymával
  • Paradicsom
  • Petrezselyemzöld
  • Fehérbor
  • Vaj
  • Bacon

FÓTI Kéményseprő sör

ELKÉSZÍTÉSE
A malaccsászárt 10% sóoldatban 1 órát pihentetjük. Készítünk egy pácot FÓTI Kéményseprő sörrel, őrölt köménymaggal, borssal, fűszerpaprikával és zúzott fokhagymával és sóval és egy kevés olajjal. A sóoldatból kivett császárt kiterítjük és a belső (nem bőrős) felét megkenjük a pácunkkal. Felgöngyöljük és hurokkötözéssel megformázzuk. Ezt követően pihentetjük néhány órát, majd légkeveréses sütőben alacsony hőmérsékleten (120 – 130 fokon) puhára sütjük. Pihentetjük, kihűtjük, a kötözést eltávolítjuk. Ezután felszeleteljük és a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük.

A beáztatott lencsét hagymával, fokhagymával babérlevéllel és sóval megfőzzük. A lencséből újhagymával, kockázott paradicsommal, egy alapot készítünk melyet sóval, petrezselyemzölddel, fehérborral és nyers vajjal ízesítünk.

Klasszikusan megfőzött puliszkát konyharuhára terítjük és pirított baconből készített krémmel megkenve még forrón feltekerjük.