Malaccsászár paradicsomos lencseraguval és szalonnás puliszkával
//php pintsandcrafts_edge_get_module_template_part('templates/parts/post-info/author', 'blog', '', $part_params); ?>
DÉCSI BOTOND - KATALAN TÓNI KONYHAFŐNÖKE
Hozzávalók
- Malaccsászár
- Só
- Őrölt köménymag
- Bors
- Fűszerpaprika
- Fokhagymával
- Olaj
- Lencse
- Hagyma
- Fokhagyma
- Babérlevél
- Újhagymával
- Paradicsom
- Petrezselyemzöld
- Fehérbor
- Vaj
- Bacon
FÓTI Kéményseprő sör
ELKÉSZÍTÉSE
A malaccsászárt 10% sóoldatban 1 órát pihentetjük. Készítünk egy pácot FÓTI Kéményseprő sörrel, őrölt köménymaggal, borssal, fűszerpaprikával és zúzott fokhagymával és sóval és egy kevés olajjal. A sóoldatból kivett császárt kiterítjük és a belső (nem bőrős) felét megkenjük a pácunkkal. Felgöngyöljük és hurokkötözéssel megformázzuk. Ezt követően pihentetjük néhány órát, majd légkeveréses sütőben alacsony hőmérsékleten (120 – 130 fokon) puhára sütjük. Pihentetjük, kihűtjük, a kötözést eltávolítjuk. Ezután felszeleteljük és a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük.
A beáztatott lencsét hagymával, fokhagymával babérlevéllel és sóval megfőzzük. A lencséből újhagymával, kockázott paradicsommal, egy alapot készítünk melyet sóval, petrezselyemzölddel, fehérborral és nyers vajjal ízesítünk.
Klasszikusan megfőzött puliszkát konyharuhára terítjük és pirított baconből készített krémmel megkenve még forrón feltekerjük.