Barnasörös csokoládé torta
//php pintsandcrafts_edge_get_module_template_part('templates/parts/post-info/author', 'blog', '', $part_params); ?>
DÉCSI BOTOND - KATALAN TÓNI KONYHAFŐNÖKE
Hozzávalók
- Vaj
- Barna cukor
- Étcsokoládé
- Tojás
- Liszt
- Kakaóport
- Sütőpor
- Mascarponét
- Porcukor
- Tejföl
- Fehér csokoládé
- Vaníliás cukor
- Bogyós gyümölcs
FÓTI Romanov sör
ELKÉSZÍTÉSE
Megsütjük a torta alapját: habosra keverjük a vajat (250gr) barna cukorral (200gr), hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét (100gr), kettő darab tojást és 200 ml FÓTI Romanov sört. Összekeverjük a lisztet (275gr), kakaóport (30 gr) és 2 kávéskanál sütőport, majd a sörös masszával óvatosan összekeverjük. Kivajazott, lisztezett sütőformában 175 fokos sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
A tetejére elkészítjük a krémet: mascarponét (250gr), porcukrot (50gr), tejfölt (1 dl), olvasztott fehér csokoládét (100gr), egy kevés vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt torta tetején egyenletesen eloszlatjuk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Amíg várakozunk, hogy alaposan lehűljön megisszuk a maradék Romanovot.. 🙂 Tálalás előtt egy-két órával hűtőből kivéve bármilyen bogyós gyümölccsel feldíszítjük. Tálaláskor a gyerekek kivételével mindenkinek egy deci Romonovot kínálunk mellé, mert így érjük el a maximális beteljesülést.