Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad?
Image Alt

Fóti Kézműves Sörfőzde

Barnasörös csokoládé torta

DÉCSI BOTOND - KATALAN TÓNI KONYHAFŐNÖKE
Hozzávalók
  • Vaj
  • Barna cukor
  • Étcsokoládé
  • Tojás
  • Liszt
  • Kakaóport
  • Sütőpor
  • Mascarponét
  • Porcukor
  • Tejföl
  • Fehér csokoládé
  • Vaníliás cukor
  • Bogyós gyümölcs

FÓTI Romanov sör

ELKÉSZÍTÉSE
Megsütjük a torta alapját: habosra keverjük a vajat (250gr) barna cukorral (200gr), hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét (100gr), kettő darab tojást és 200 ml FÓTI Romanov sört. Összekeverjük a lisztet (275gr), kakaóport (30 gr) és 2 kávéskanál sütőport, majd a sörös masszával óvatosan összekeverjük. Kivajazott, lisztezett sütőformában 175 fokos sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

A tetejére elkészítjük a krémet: mascarponét (250gr), porcukrot (50gr), tejfölt (1 dl), olvasztott fehér csokoládét (100gr), egy kevés vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt torta tetején egyenletesen eloszlatjuk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Amíg várakozunk, hogy alaposan lehűljön megisszuk a maradék Romanovot.. 🙂 Tálalás előtt egy-két órával hűtőből kivéve bármilyen bogyós gyümölccsel feldíszítjük. Tálaláskor a gyerekek kivételével mindenkinek egy deci Romonovot kínálunk mellé, mert így érjük el a maximális beteljesülést.